Vroeger was het gebruikelijk om eerst te verhuizen naar een groter huis voordat dat er eventueel gezinsuitbreiding kwam. Nu de huizenmarkt al jaren op slot zit stellen veel toekomstige ouders hun kinderwens niet langer uit. Maar hoe doe je dat met een baby alle babyspullen en een klein huis? Hoe kan je efficiënt omgaan met de ruimte?  In dit blog delen we een aantal suggesties hoe je ruimte kan besparen als je een baby verwacht en in een klein huis woont  of als je een minimalistische levensstijl aanhoudt.

je baby Wassen

De huid van je baby is nog gevoelig en kan makkelijk uitdrogen. Ook wordt je baby nog niet snel vies met uitzondering van die poepluiers dan.Het is daarom niet nodig én beter voor zijn huid om niet te vaak te douchen of badderen. Eén tot twee keer per week douchen of in bad is vaak genoeg. Je kan ervoor kiezen om samen met je baby te douchen. Vaak vinden ze dit fantastisch en zo heb jij geen badje nodig. Wil je toch een badje? Kies dan voor een bademmer of een opklapbadje, deze neemt minder ruimte in dan een traditioneel badje. En zet je de bademmer op de grond of in de wasbak, dan heb je ook geen standaard nodig.

ruimte besparen met bademmer

je baby Verschonen

In de meeste babykamers zie je vaak een commode terug. En laat dit nu net vaak een groot meubel zijn. Gelukkig zijn er ook slimme oplossingen. Zo zijn er prachtige verschoningstafels die je kan opklappen. Wij vinden de verschoningstafel van By Bo Design prachtig en overwegen hem in het assortiment te nemen. Heb je interesse? Stuur ons een bericht.

ruimte besparen met een draagzak

je baby vervoeren

Voor veel ouders is een kinderwagen één van de eerste producten die ze aanschaffen. Ook al zijn er inmiddels kleine exemplaren zoals de yoyo in omloop, ze nemen toch behoorlijk wat ruimte in. Als je echt ruimte wil besparen adviseren wij je een draagzak te huren of kopen. In ons assortiment hebben wij de Ergobaby en Tula draagzakken beide zijn ze vanaf de geboorte te gebruiken.

je baby veilig neerleggen

Een box wordt door veel ouders als prettig ervaren om even de handen vrij te hebben. Je baby heeft een veilig plekje om te spelen zodat jij die stapels was kan opvouwen 😉 Mis je de ruimte voor een box? Dan kan je ook het ledikantje gebruiken om je baby in te laten spelen. Er zijn ledikantjes met wieltjes, zodat je het bedje makkelijk kan verplaatsen.

Ruimte besparen met een box

Je baby in Een wipstoel of een babystoel?

De Stokke Tripp Trapp stoel blijft een all time favorite voor veel ouders. In combinatie met de Stokke Newborn Set kan jouw baby vanaf de geboorte in het stoeltje ‘zitten’. Jouw baby kan dus meteen gezellig mee aan tafel. De Newborn Set kan eventueel het traditionele wipstoeltje vervangen als je wil besparen op ruimte en/of producten.

Wat heb jij gedaan om ruimte te sparen met een een baby opkomst?