Bijna €10.000 besteden ouders in de eerste 12 maanden aan hun eerste baby, kopte NU.nl een paar jaar gelden. Als je alle babyuitzetlijsten zou volgen heb je een tweede huis nodig om alle babyspullen in op te bergen. Voor veel ouders biedt het huren van babyspullen voordelen. We zetten de voordelen op een rij.

Huren is goedkoper

Het eerst voordeel is van huren in plaats van kopen is financieel van aard. Heel veel babyspullen gebruik je maar heel kort. Als je alles nieuw koopt ben je vaak wel duizenden euro’s kwijt voor producten die je misschien maar 3 , 6 of 12 maanden gebruikt.  Bij Mr Beetle betaal je alleen voor de periode dat je het babyproduct gebruikt, dit is vaak 30-50% goedkoper dan alles nieuw kopen.

Huren Voorkomt dure miskopen

Het tweede voordeel heeft te maken met miskopen. Veel ouders kopen hun hele babyuitzet voordat hun babytje geboren wordt. Maar hoe goed weet je eigenlijk wat je allemaal nodig hebt? En wat als jouw babytje de box helemaal niet leuk vindt? Of als hij of zij liever hoog in de Newborn set zit i.p.v. in de wipstoel op de grond?  Precies dan heb je een miskoop! Bij Mr Beetle betaal je alleen voor de periode dat je het babyproduct gebruikt. Vind jouw babytje het wipstoeltje toch niet zo leuk of wil jouw kleintje liever tijgerend door de kamer in plaats van in de box? Dan stop je de huurperiode en stuur je de box weer retour. Zo loop je geen financieel risico bij een miskoop.

Huren Bespaart m2 ruimte 

Het derde voordeel van huren t.o.v. kopen is dat je geen opslagruimte meer nodig hebt. Babyspullen zijn echt heel tijdelijk. Een wiegje is na 6 maanden niet meer nodig. De box ruim je vaak na 12 maanden op. Het wipstoeltje is na 9 maanden te klein. En waar laat je deze spullen als je ze niet meer gebruikt? Deze spullen nemen vaak kostbare opbergruimte in beslag. Door babyproducten te huren houd jij meer m2 leefruimte voor jezelf en jouw gezin.

Huren Bespaart tijd

Het vierde voordeel zie je nu misschien nog niet meteen omdat je er nog geen last van hebt, maar het kopen en verkopen van tweedehands babyproducten kan heel erg tijdrovend zijn. Als je nu marktplaats zou open en zoeken op babyspullen dan verdrink je bijna in een tsunami van babyartikelen. Zie daar maar eens de juiste, veilige en schone spulletjes tussen te vinden of als je ze weer wil verkopen zie daar maar eens op te vallen. Mark my words dit is enorm tijdrovend en wat mij betreft gedoe. Als jij babyspullen huurt heb jij geen gedoe meer want je stuurt ze ons makkelijk retour! Zo houd jij meer tijd over voor jezelf en voor je kleintje(s).

Huren Helpt voor een betere wereld 

Last maar zeker niet least, door te huren help jij mee aan een betere wereld. Door ons huurmodel kunnen producten met verschillende gezinnen gedeeld worden. Hierdoor gebruiken we minder grondstoffen en materialen en hoeven er minder producten verscheept te worden. Samen wordt onze CO2 footprint dus kleiner. Daarnaast werk je mee aan de transitie van nieuw circulaire business model voor de baby-en kindmarkt. 

Wil jij ook het beste voor jouw kleintje en een betere wereld?