Wil je weten wat Mr Beetle precies is? Wat de voordelen zijn? Waarom Astrid, de oprichtster van Mr Beetle, de markt van kinderspullen op z’n kop gaat zetten en wat haar precies drijft? Je leest het in dit interview dat ze onlangs aan Bundles gaf….

Interview met de oprichtster van Mr Beetle

door Wouter Buijze | 12 juni 2018
Onlangs zijn we Mr Beetle op het spoor gekomen en we waren direct fan! Wij vinden het super slim om de beste kinderspullen als een service aan te bieden want die spullen heb je vaak maar tijdelijk nodig.. Daarom nodigde we Astrid uit voor een lekkere kop Moyee koffie. We vroegen haar het hemd van het lijf en wisselden van gedachten over de circulaire economie. Bekijk hier de website van Mr Beetle!
Mr beetle

Wat is Mr Beetle precies?

Mr Beetle is het eerste online huurplatform waar je naast speelgoed binnenkort ook kindermeubels huurt.
Iedere ouder herkent het vast wel. Kinderen groeien en ontwikkelen zich razend snel. Voor je het weet is jouw baby geen baby meer en is de box overbodig. En als jouw kleine dreumes kan lopen verplaats de loopwagen zich naar zolder.
Bij Mr Beetle huur je online speelgoed en meubels. Verliest  jouw kind zijn interesse of sluit het product niet meer aan bij zijn of haar ontwikkeling? Dan haalt Mr Beetle het weer op. De producten komen schoongemaakt en hersteld weer terug in het assortiment.

Waarom is het hoog tijd dat Mr Beetle de markt voor kinderspullen op zijn kop gaat zetten?

Mr Beetle maakt zich enorm druk over de enorme productie van goedkoop en slecht gemaakte speelgoed en andere kinderspullen. Het is zijn vurige missie om deze tsunami een halt toe te roepen!
In de wereld van Mr Beetle bezitten we geen producten meer maar gebruiken we de producten zolang als nodig is. Deze producten zijn mooi, duurzaam en zijn makkelijk te vermaken en herstellen. Het moet voor een fabrikant weer lonend zijn om producten te maken die lang meegaan en veelvuldig gebruikt kunnen worden. En die producten geeft Mr Beetle een platform.

Wat is jouw persoonlijke drijfveer om je leven op zijn kop te zetten en te beginnen met een startup? 

Naast ondernemer/business developer ben ik ook moeder van twee zoons. Vanuit mijn professie als business developer heb ik altijd al een bovenmatige interesse gehad in circulaire business modellen.
Met de komst van mijn oudste zoon begon ook mijn zoektocht naar een nieuw circulair model voor speelgoed. Ik vroeg mij steeds meer af waarom ik speelgoed moet bezitten om er vervolgens weer met veel moeite en tijd (lees marktplaats) afstand van te doen. En waarom ik speelgoed niet kan huren en retourneren als mijn kinderen er niet meer mee spelen?
Ook in 2017 na de geboorte van mijn jongste zoon liet dit thema me niet meer los en besloot ik het verhuurplatform Mr Beetle op te zetten. Een eerste kleine stap naar een circulaire model voor kinderspullen.
Mr beetle

Waarom moet je als ouder echt een keer proberen hoe het is om geen spullen meer te kopen?

Naast dat het veel duurzamer is, levert het ook andere voordelen op. Zo ben je als ouder geen tijd meer kwijt aan het verkopen, weggegeven of wegbrengen van de oude kinderspullen. Is het wel erg gemakkelijk dat Mr Beetle de spullen ook weer komt ophalen zo houd je meer (opberg)ruimte over.  En last but not least hebben jouw kids heel veel speel variantie.

Ben je ook fan van de circulaire economie?

Bekijk dan ook eens de website van Bundles voor abonnementen op wassen, drogen en heerlijke koffie.